VARKENS WANGEN € 15.75/kg 7,88 EUR
. Pel de uien en versnipper ze. 2. Zet een ruime stoofpot op een matig vuur. Smelt er een klontje boter in. Stoof de stukjes ui en de geplette look in de hete boter. 3. Je kan de varkenswangen zelf ontvliezen of je kan het aan de slager vragen. Snij de varkenswangen in stukken. (Ter grootte van stukken klassiek stoofvlees.) 4. Smelt een klontje boter in een braadpan op een stevig vuur. 5. Kruid het vlees met wat peper van de molen en een snuif zout. Bak de stukken varkenswang kort tot ze een goudbruin kleurtje hebben. Een grote hoeveelheid vlees bak je best in meerder beurten. 6. Doe het vlees (dat binnenin nog niet gaar is) in de stoofpot met ui. 7. Bind met een stukje keukentouw een bouquet garni samen. Gebruik enkele laurierbladen, een paar takjes tijm en (indien beschikbaar) wat peterseliestelen. 8. Leg het kruidentuiltje in de stoofpot, samen met een kruidnagel. 9. Gebruik het bier om de pan waarin het vlees gebakken werd te ‘deglaceren’. Giet het in de hete pan en roer alle aanbaksels los. 10. Giet het warm bier in de stoofpot met het vlees. 11. Strooi de suiker in de pot en smeer de witte boterham in met scherpe mosterd. Leg de boterham bovenop het vlees en zet het deksel op de pot. 12. Laat de stoofschotel zo’n 2 uur sudderen op een zacht vuur of in de oven op 190°C. 13. Proef het resultaat en voeg naar smaak wat extra peper en zout toe.
- Gewicht: 500 gr
Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende producten :