VARKENS HAASJE €16.55/kg 14,90 EUR
Varkenshaas bakken, hoe doe je dat? Ga je varkenshaas bakken, haal het vlees dan een half uur op voorhand uit de koelkast. Zo komt het op kamertemperatuur en schrikt het vlees niet wanneer je het in de pan legt. Hierdoor blijft het lekker mals. Smelt eerst een klontje boter en bak het varkenshaasje op middelhoog vuur. Laat het langs beide kanten dichtschroeien zodat de sappen in het vlees blijven. Zorg wel dat je het varkenshaasje regelmatig omkeert. Is het vlees mooi bruin? Zet het vuur dan lager en leg een deksel schuin over de pan. Laat de varkenshaas zo gedurende 20 à 25 minuten bakken. Tip: dit is slechts een indicatie van de baktijd. Veel hangt af van de dikte van het varkenshaasje. Gebruik eventueel een thermometer en houdt 65° aan voor de kern. Je kan ook de druktechniek toepassen. Geeft het vlees weinig weerstand? Dan is het nog rauw. Des te meer weerstand je voelt, des te harder het varkenshaasje gebakken is. Lichtjes rosé is varkenshaas op z’n lekkerst! Last but not least: laat het varkenshaasje na het bakken minstens 5 minuten rusten op een warm bord, onder aluminiumfolie. Zo verdelen de sappen zich over het vlees en wordt de smaak beter. Is het vlees te hard afgekoeld? Da’s niet erg: zet de varkenshaas dan nog 4 minuten in een warme oven.
- Gewicht: 900 gr
- verpakt per: verpakt per 2
Misschien bent u ook geïnteresseerd in de volgende producten :